Dubai & Abu Dabi Expo 2020

2 weken voor vertrek kosteloos annuleren. Bij code oranje direct je geld terug. Geen gedoe met vouchers!

Dubai Expo 2020 - 9 daagse reis - tijden de herfstvakantie

Tijdens deze 9-daagse reis ontdekt u het beste van Dubai. Zo trekt u er met een ervaren Nederlandstalige gids op uit om zowel het moderne als het traditionele gezicht van Dubai te ontdekken. U bezoekt dus de architecturale hoogstandjes, maar ook de traditionele souks en nog veel meer.

In de wereldstad Dubai verkent u zowel het Oude als het Nieuwe Dubai. Het hoogtepunt is ongetwijfeld het uniek bezoek achter de schermen van de Expo 2020 waar we verwelkomd worden in het Nederlands paviljoen. Deze mooie reis sluit u af met een exclusief diner in de Burj Khalifa met zicht op de dansende fonteinen.

Belangrijke voordelen:

  • Uw heenreis verloopt met een nachtvlucht.
  • U reist met uw gezin onder leiding van een begeleider én één van onze professionele gidsen. Zij wonen en werken al jaren in Dubai en beschikken over een schat aan plaatselijke kennis over de geschiedenis, tradities & gebruiken, architectuur, toekomstvisie van dit bijzondere land.
Dagprogamma

Programma*

Dag 1: Düsseldorf - Dubai

U vliegt vanuit Düsseldorf naar Dubai waar u de volgende morgen aankomt. Daar wordt u verwelkomd door uw Nederlandstalige gids en volgt de transfer naar het hotel.

Overnachting in het vliegtuig

Dag 2: Dubai

Vandaag een ontspannen dagje. U kan rustig bijkomen van de vlucht. De metro ligt op loopafstand van het hotel dus u kan er zelf op uitgaan.

Dag 3: Dubai Expo 2020

Na het ontbijt volgt de transfer van het hotel naar de Expo site die gelegen is tussen Abu Dhabi en Dubai. Deze verplaatsing duurt ongeveer 30 minuten. De gidsen werken nauw samen met het Nederlands paviljoen. Daarom kunnen we u een bijzonder bezoek aanbieden van de 35ste wereldtentoonstelling. Uw gids geeft u graag unieke 'behind-the-scenes' informatie en maakt de verwelkoming extra bijzonder.

Na een volledige dag op de Expo Dubai 2020, vertrekt u in de late namiddag terug  naar het hotel. Wenst u liever meer tijd door te brengen, kan u rustig langer blijven en een taxi of metro naar het centrum van Dubai nemen.

Dag 4: Dubai Expo 2020

Ook deze dag staat in het teken van de Expo. Na het ontbijt vertrekt de transfer naar de Expo. U kunt deze dag op eigen gelegenheid de Expo 2020 gaan verkennen. Aan het eind van de middag gaat u met de Transfer weer naar het hotel.

Dag 5: Dubai stadstour

Naast het 'Nieuwe Dubai' bezoekt u natuurlijk ook het 'Oude Dubai'. Hier vindt u tal van souks of arabische markten. Zo gaat u de Spice Souk (kruidenmarkt) verkennen, een ware sensatie voor uw zintuigen. Vlakbij ligt ook de Gold souk (goudmarkt) en de textielsouk. De ideale manier om de oudere stadsgedeeltes van Dubai te bekijken, is aan boord van een abra, een traditionele houten veerbootje waarmee u de Creek oversteekt. De Creek is een waterloop die dwars door het stadscentrum loopt en het verdeelt in de wijken 'Bur Dubai' op de zuidwestelijke oever en de wijk 'Deira' aan de andere zijde. Vroeger werd de Creek vooral gebruikt door parelvissers en om handel te drijven met de naastgelegen Emiraten.

Verder komt ook het Indische straatje, het Al Fahidi fort en de historische wijk Bastakiya aan bod. Lunch in een traditioneel Arabisch huis is inbegrepen. In de namiddag bent u vrij om Dubai verder te verkennen. U kan ook optioneel een Diner Show Cruise in Dubai Marina maken, waarbij u geniet van een heerlijk diner in een traditionele Dhow boot, terwijl de skyline van Dubai  aan u voorbij trekt.

Dag 6: Dubai

Na het ontbijt kan u genieten van een vrije voormiddag in Dubai. Zo kan u bijvoorbeeld optioneel een tweede bezoek brengen aan de Expo. Vrije lunch.

In de namiddag bezoekt u de prachtige Burj Khalifa (inclusief At The Top ticket). Deze wolkenkrabber van 828m is het hoogste gebouw ter wereld. U gaat helemaal tot op de 124e verdieping voor een prachtig 360° uitzicht over de stad.

Als perfecte afsluiter van deze citytrip dineert u aan de voet van de Burj Khalifa met zicht op de indrukwekkende fonteinshow. In de late avond volgt de transfer naar de luchthaven van Abu Dhabi voor de terugvlucht naar Brussel (aankomst op dag 7).

Dag 7: Dubai diner Burj Khalifa

In de namiddag bezoekt u de prachtige Burj Khalifa (inclusief At The Top ticket). Deze wolkenkrabber van 828m is het hoogste gebouw ter wereld. U gaat helemaal tot op de 124e verdieping voor een prachtig 360° uitzicht over de stad.

Als perfecte afsluiter van deze citytrip dineert u in de Burj Khalifa met zicht op de indrukwekkende fonteinshow. In de late avond volgt de transfer naar het hotel.

Dag 8: Dubai

Deze dag heeft u vrij te besteden. Neem nog een duik in het zwembad. Of plan nog een optionele excursie om de reis compleet te maken.

Dag 9: Dubai - Düsseldorf

Vroeg in de ochtend vertrekt de transfer van het hotel naar de luchthaven van Dubai. In de middag komt u aan op de luchthaven van Düsseldorf.

*Volgorde van het programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Expo 2020
Prijs
Praktisch
6
16
17