Gambezia

Abu Dhabi en Expo 2020 – 9 daagse reis

Tijdens deze 9-daagse reis ontdekt u het beste van Abu Dhabi. Zo trekt u er met een ervaren Nederlandstalige gids op uit om zowel het moderne als het traditionele gezicht van Abu Dhabi te ontdekken. U bezoekt dus de architecturale hoogstandjes, maar ook de traditionele souks, het Louvre, de bekende Sheikh Zayed Moskee en nog veel meer. Het hoogtepunt is ongetwijfeld het uniek bezoek achter de schermen van de Expo 2020 waar we verwelkomd worden in het Nederlands paviljoen. Deze mooie reis sluit u af met een exclusief diner in het wereldberoemde Place

Belangrijke voordelen:

 • Uw heenreis verloopt met een nachtvlucht.
 • U reist in een klein groepje van gelijkgestemde mensen onder leiding van een begeleider én één van onze professionele gidsen. Zij wonen en werken al jaren in Dubai en beschikken over een schat aan plaatselijke kennis over de geschiedenis, tradities & gebruiken, architectuur, toekomstvisie van dit bijzondere land.

Klik hier om je in te schrijven

Gambezia
Gambezia
Gambezia
Gambezia
Gambezia
Abu Dhabi
 • Dagprogamma

  Dag 1: Düsseldorf – Abu Dhabi

  U vliegt vanuit Düsseldorf naar Abu Dhabi waar u de volgende morgen aankomt. Daar wordt u verwelkomd door uw Nederlandstalige gids en volgt de transfer naar het hotel.

  Overnachting in het vliegtuig

  Dag 2: Abu Dhabi

  In de morgen komt u aan bij het hotel. Vandaag heeft u vrij te besteden.

  Dag 3: Abu Dhabi – Dubai Expo 2020

  Na het ontbijt volgt de transfer van Abu Dhabi naar de Expo site die gelegen is tussen Abu Dhabi en Dubai. Deze verplaatsing duurt ongeveer 45 tot 60 minuten. De gidsen werken nauw samen met het Nederlands paviljoen. Daarom kunnen we u een bijzonder bezoek aanbieden van de wereldtentoonstelling. Uw Nederlandstalige gids geeft u graag unieke ‘behind-the-scenes’ informatie en maakt de verwelkoming extra bijzonder.

  Na een volledige dag op de Expo Dubai 2020, vertrekt u in de late namiddag terug naar het hotel. Wenst u liever meer tijd door te brengen, kan u rustig langer blijven en een taxi of metro naar het centrum van Dubai nemen.

  Dag 4: Abu Dhabi – Dubai Expo 2020

  Na het ontbijt volgt de transfer van het hotel naar de Expo. U kan op eigen gelegenheid de Expo verkennen. In de namiddag staat de transfer klaar en brengt u terug naar het hotel.

  Dag 5: Abu Dhabi – stadstour

  Vandaag staat helemaal in het teken van sprookjesstad Abu Dhabi. ’s Morgens brengt u een bezoek aan Masdar City, het Yas eiland, Ferrari World (fotostop) en het Saadiyat eiland. Natuurlijk mag één van de belangrijkste straten van Abu Dhabi, de Corniche Road, niet ontbreken. Langs deze 8 km lange boulevard is het fijn wandelen of fietsen. Ook ’s avonds is het er gezellig vertoeven. Op het zuidwestelijke punt van de Corniche is het schitterende Emirates Palace Hotel gelegen, één van de meest luxueuze hotels ter wereld. U komt ook voorbij de Etihad Towers, de 5 torens kenmerkend voor de skyline van Abu Dhabi. Tot slot komt ook het paleis Qasr Al Watan aan bod.

  In de namiddag gaat u naar het Louvre. Dit recent geopende museum werpt een blik op meer dan 10.000 jaar mensheid en cultuur. De koepel is geïnspireerd op de geweven palmbladeren die in een ver verleden gebruikt werden als dakbedekking. Daarna staat de bekende Sheikh Zayed Moskee op het programma. Deze moskee is een meesterwerk in de Neo-Islamtische architectuur en een van de grootste ter wereld met plaats voor 40.000 gelovigen.

  Dag 6: Abu Dhabi

  Na het ontbijt kan u genieten van een vrije dag in Abu Dhabi. Zo kan u bijvoorbeeld optioneel een excursie doen.

  Dag 7: Abu Dhabi

  Na het ontbijt kan u genieten van een vrije dag in Abu Dhabi. Zo kan u bijvoorbeeld optioneel een excursie doen.

  Dag 8: Abu Dhabi

  Na het ontbijt kan u genieten van een vrije dag in Abu Dhabi. Zo kan u bijvoorbeeld optioneel een excursie doen.

  Dag 9: Abu Dhabi – Düsseldorf

  Vroeg in de morgen staat de transfer klaar die u naar de luchthaven van Dubai brengt voor de vlucht terug naar Düsseldorf. In de middag komt u aan op Düsseldorf.

  *Volgorde van het programma onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Prijs

  Vanaf €1350,- p.p.

 • Praktisch

  Reisdocumenten

  Voor deze citytrip naar de Verenigde Arabische Emiraten moet u in het bezit zijn van een geldige internationale reispas (paspoort). Die kunt u best tijdig aanvragen op het gemeente- of stadhuis. Uw internationale reispas moet nog 6 maanden geldig zijn, te rekenen vanaf de dag van ontscheping. Reizigers met de niet-Belgische nationaliteit wenden zich best tot hun consulaat of ambassade voor de meest recente informatie omtrent de juiste reisdocumenten.

  Vluchten

  Rechtstreekse lijnvluchten* van Brussel naar Abu Dhabi met Etihad

  Brussel – 10u05 Abu Dhabi – 19u30 EY 58
  Abu Dhabi – 02u20 Brussel – 6u50 EY 57

  Uw heenreis verloopt met een dagvlucht zodat u uitgerust aan uw programma kan beginnen!
  *Vluchturen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Gezondheid

  Voor dit gebied zijn er geen verplichte inentingen. Voor de meest recente gezondheidsinformatie verwijzen we u graag door naar de webpagina van het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

  Tijdverschil

  UTC + 4 (In de winter is er drie uur tijdverschil met België).

  Klimaat

  Dit gebied kent hete zomers en aangename temperaturen in de winter (22-26°C). De kans op regen is het hele jaar door relatief klein.

  Geldzaken

  Vaak kan u in deze steden betalen met de euro. Credit cards worden in bijna alle winkels, cafés en restaurants aanvaard. Uw betaalkaart kan u heel eenvoudig openstellen voor wereldwijd gebruik door even telefonisch contact op te nemen met uw bank. Het volstaat dus om een beperkte hoeveelheid cash in euro (kleine biljetten) en een credit card mee te nemen. Op voorhand geld omwisselen is dus niet nodig.

  Munteenheden ter plaatse:

  Wisselkoers V.A.E. (Dirham): 1 EUR = 4,05 AED (Wisselkoers januari 2020)

  Electriciteit

  U heeft geen wereldstekker nodig.

  Telefonie en internet

  Buiten Europa zijn de kosten afhankelijk van het contract met uw mobiele provider. Check eventueel vooraf de kosten bij uw eigen mobiele provider om verrassingen te voorkomen.

  Op vele plaatsen is er gratis wifi. Bijna op elk terras, in elke bar of restaurant wordt vandaag gratis wifi aangeboden. Ook in de hotels heeft u gratis wifi.

  Veiligheid

  De steden die u bezoekt zijn veilig om op eigen houtje rond te wandelen. Wees op toeristische of drukke plaatsen uiteraard wel altijd alert voor zakkenrollers.

  Niet vergeten

  • Zonnebescherming (o.a. zonnecrème, zonnebril)
  • Gemakkelijke schoenen en rugzak voor tijdens uitstappen
  • Gepaste kledij om religieuze gebouwen te bezoeken. Klik hier voor meer info.
  • Reizigersapotheek met de meest voor de hand liggende middelen
  • Kopie van uw paspoort