Gambezia

Dubai Expo 2020 – 9 daagse reis

Tijdens deze 9-daagse reis ontdekt u het beste van Dubai. Zo trekt u er met een gids op uit om zowel het moderne als het traditionele gezicht van Dubai te ontdekken. U bezoekt de architecturale hoogstandjes, maar ook de traditionele souks en nog veel meer.

In de wereldstad Dubai verkent u zowel het Oude als het Nieuwe Dubai. Het hoogtepunt is ongetwijfeld het uniek bezoek achter de schermen van de Expo 2020 waar we verwelkomd worden in het Nederlandse paviljoen. Deze mooie reis sluit u af met een exclusief diner in de top van de Burj Khalifa met zicht op de dansende fonteinen.

Belangrijke voordelen:

 • Uw heenreis verloopt met een nachtvlucht.
 • U reist in een klein groepje van gelijkgestemde mensen onder leiding van een begeleider én één van onze professionele lokale gidsen. Zij wonen en werken al jaren in Dubai en beschikken over een schat aan plaatselijke kennis over de geschiedenis, tradities & gebruiken, architectuur, toekomstvisie van dit bijzondere land.

Klik hier om je in te schrijven

Dubai

Gambezia
Gambezia
Gambezia
Gambezia
Gambezia
 • Dagprogamma

  Dag 1: Düsseldorf – Dubai

  U vliegt vanuit Düsseldorf naar Dubai waar u de volgende morgen aankomt. Daar wordt u verwelkomd door uw Nederlandstalige gids en volgt de transfer naar het hotel.

  Overnachting in het vliegtuig

  Dag 2: Dubai

  Vandaag een ontspannen dagje. U kan rustig bijkomen van de vlucht. De metro ligt op loopafstand van het hotel dus u kan er zelf op uitgaan.

  Dag 3: Dubai Expo 2020

  Na het ontbijt volgt de transfer van het hotel naar de Expo site die gelegen is tussen Abu Dhabi en Dubai. Deze verplaatsing duurt ongeveer 30 minuten. De gidsen werken nauw samen met het Nederlands paviljoen. Daarom kunnen we u een bijzonder bezoek aanbieden van de 35ste wereldtentoonstelling. Uw gids geeft u graag unieke ‘behind-the-scenes’ informatie en maakt de verwelkoming extra bijzonder.

  Na een volledige dag op de Expo Dubai 2020, vertrekt u in de late namiddag terug  naar het hotel. Wenst u liever meer tijd door te brengen, kan u rustig langer blijven en een taxi of metro naar het centrum van Dubai nemen.

  Dag 4: Dubai Expo 2020

  Ook deze dag staat in het teken van de Expo. Na het ontbijt vertrekt de transfer naar de Expo. U kunt deze dag op eigen gelegenheid de Expo 2020 gaan verkennen. Aan het eind van de middag gaat u met de Transfer weer naar het hotel.

  Dag 5: Dubai stadstour

  Naast het ‘Nieuwe Dubai’ bezoekt u natuurlijk ook het ‘Oude Dubai’. Hier vindt u tal van souks of arabische markten. Zo gaat u de Spice Souk (kruidenmarkt) verkennen, een ware sensatie voor uw zintuigen. Vlakbij ligt ook de Gold souk (goudmarkt) en de textielsouk. De ideale manier om de oudere stadsgedeeltes van Dubai te bekijken, is aan boord van een abra, een traditionele houten veerbootje waarmee u de Creek oversteekt. De Creek is een waterloop die dwars door het stadscentrum loopt en het verdeelt in de wijken ‘Bur Dubai’ op de zuidwestelijke oever en de wijk ‘Deira’ aan de andere zijde. Vroeger werd de Creek vooral gebruikt door parelvissers en om handel te drijven met de naastgelegen Emiraten.

  Verder komt ook het Indische straatje, het Al Fahidi fort en de historische wijk Bastakiya aan bod. Lunch in een traditioneel Arabisch huis is inbegrepen. In de namiddag bent u vrij om Dubai verder te verkennen. U kan ook optioneel een Diner Show Cruise in Dubai Marina maken, waarbij u geniet van een heerlijk diner in een traditionele Dhow boot, terwijl de skyline van Dubai  aan u voorbij trekt.

  Dag 6: Dubai

  Na het ontbijt kan u genieten van een vrije voormiddag in Dubai. Zo kan u bijvoorbeeld optioneel een tweede bezoek brengen aan de Expo. Vrije lunch.

  In de namiddag bezoekt u de prachtige Burj Khalifa (inclusief At The Top ticket). Deze wolkenkrabber van 828m is het hoogste gebouw ter wereld. U gaat helemaal tot op de 124e verdieping voor een prachtig 360° uitzicht over de stad.

  Als perfecte afsluiter van deze citytrip dineert u aan de voet van de Burj Khalifa met zicht op de indrukwekkende fonteinshow. In de late avond volgt de transfer naar de luchthaven van Abu Dhabi voor de terugvlucht naar Brussel (aankomst op dag 7).

  Dag 7: Dubai diner Burj Khalifa

  In de namiddag bezoekt u de prachtige Burj Khalifa (inclusief At The Top ticket). Deze wolkenkrabber van 828m is het hoogste gebouw ter wereld. U gaat helemaal tot op de 124e verdieping voor een prachtig 360° uitzicht over de stad.

  Als perfecte afsluiter van deze citytrip dineert u in de Burj Khalifa met zicht op de indrukwekkende fonteinshow. In de late avond volgt de transfer naar het hotel.

  Dag 8: Dubai

  Deze dag heeft u vrij te besteden. Neem nog een duik in het zwembad. Of plan nog een optionele excursie om de reis compleet te maken.

  Dag 9: Dubai – Düsseldorf

  Vroeg in de ochtend vertrekt de transfer van het hotel naar de luchthaven van Dubai. In de middag komt u aan op de luchthaven van Düsseldorf.

  *Volgorde van het programma onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Praktisch

  Reisdocumenten

  Voor deze citytrip naar de Verenigde Arabische Emiraten moet u in het bezit zijn van een geldige internationale reispas (paspoort). Die kunt u best tijdig aanvragen op het gemeente- of stadhuis. Uw internationale reispas moet nog 6 maanden geldig zijn, te rekenen vanaf de dag van ontscheping. Reizigers met de niet-Belgische nationaliteit wenden zich best tot hun consulaat of ambassade voor de meest recente informatie omtrent de juiste reisdocumenten.

  Vluchten

  Rechtstreekse lijnvluchten* van Brussel naar Abu Dhabi met Etihad

  Brussel – 10u05 Abu Dhabi – 19u30 EY 58
  Abu Dhabi – 02u20 Brussel – 6u50 EY 57

  Uw heenreis verloopt met een dagvlucht zodat u uitgerust aan uw programma kan beginnen!
  *Vluchturen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Gezondheid

  Voor dit gebied zijn er geen verplichte inentingen. Voor de meest recente gezondheidsinformatie verwijzen we u graag door naar de webpagina van het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

  Tijdverschil

  UTC + 4 (In de winter is er drie uur tijdverschil met België).

  Klimaat

  Dit gebied kent hete zomers en aangename temperaturen in de winter (22-26°C). De kans op regen is het hele jaar door relatief klein.

  Geldzaken

  Vaak kan u in deze steden betalen met de euro. Credit cards worden in bijna alle winkels, cafés en restaurants aanvaard. Uw betaalkaart kan u heel eenvoudig openstellen voor wereldwijd gebruik door even telefonisch contact op te nemen met uw bank. Het volstaat dus om een beperkte hoeveelheid cash in euro (kleine biljetten) en een credit card mee te nemen. Op voorhand geld omwisselen is dus niet nodig.

  Munteenheden ter plaatse:

  Wisselkoers V.A.E. (Dirham): 1 EUR = 4,05 AED (Wisselkoers januari 2020)

  Electriciteit

  U heeft geen wereldstekker nodig.

  Telefonie en internet

  Buiten Europa zijn de kosten afhankelijk van het contract met uw mobiele provider. Check eventueel vooraf de kosten bij uw eigen mobiele provider om verrassingen te voorkomen.

  Op vele plaatsen is er gratis wifi. Bijna op elk terras, in elke bar of restaurant wordt vandaag gratis wifi aangeboden. Ook in de hotels heeft u gratis wifi.

  Veiligheid

  De steden die u bezoekt zijn veilig om op eigen houtje rond te wandelen. Wees op toeristische of drukke plaatsen uiteraard wel altijd alert voor zakkenrollers.

  Niet vergeten

  • Zonnebescherming (o.a. zonnecrème, zonnebril)
  • Gemakkelijke schoenen en rugzak voor tijdens uitstappen
  • Gepaste kledij om religieuze gebouwen te bezoeken. Klik hier voor meer info.
  • Reizigersapotheek met de meest voor de hand liggende middelen
  • Kopie van uw paspoort